I ritblocket

Fåglar på hjärnan, i blocket och skogen. Försöker hjälpa mamma med photoshop via mobilen, det går väl sådär. Men det löser sig.

???

P.g.a. ett bristande ordföråd - mordförsök i skröjugnen

Tillbaka i Nässjö, återvänder med halsont som fått sällskap av feber nu på kvällen. Som om inte detta skulle vara nog har min uggla dessutom utfört något slags självmordsbombuppdrag i skröjugnen och halvt om halvt tagit livet av sig.
Fick trösta mig med att se lite på film medan de andra var och sjöng och nu känns det lite bättre. Bäst att gå och lägga sig innan det pendlar tillbaka. Den förra ugglisen blev i alla fall urtjusig, med vitt guld och allt. Får pussa lite på den imorrn så att jag orkar göra en ny.

Bland biskvier och automatvapen

Jag spenderar helgen hemma i kimstad tillsammans med familjen. Mitt i biskvibakandet bryter ljudet av atomatvapen och bomber in. Det ska "skottas ihjäl", tas pistoler och gud vet vad. Är inte tv-spelsvärlden underbar? Tre vapenfantaster i soffan och ytterligare en i badkaret som försöker tvätta bort gul färg från ansiktet efter gårdagens maskerad med diskborste och fotfil.

Nej, nu ska jag ta fram symaskinen och dra igång med mitt lilla klädprojekt. Går det bra dyker det kanske upp några bilder här senare. Under tiden kan ni ju titta på den här roliga soffan som dök upp när jag googlade på inspiration.

kaos

Vi har varit internetlösa sen i fredags, och tänk vad konstigt att det är just då som kommentarerna trillar in. Hela två stycken (för att jämföra med en enda förra månaden). Desperation har rådit men nu är lugnet åtrerställt och alla är glada. Om man bortser från de tio personer (inklusive mig själv) som bor i det enda huset där internet fortfarande strejkar. Telias j*vla Fiberkablar kan ju gå och gräva ner sig någonstans - ironiskt nog är det ju precis vad de gjort - men till vilken nytta? Därför sitter jag nu i biblioteket och uppdaterar mig om vad som hänt i världen.

I Japan sker katastrof efter katastrof och här sitter jag och gnäller över en strulande uppkoppling. Ibland är livet bra orättvist.


Utflykt

10 mars... Ett år och en dag sedan jag körde upp och tog körkort. Det var sol och snön var på väg bort. Igår sken solen också en stund (på morgonen och gjorde min fruksot mycket fin och glad), och man trodde att våren äntligen var på intågande.
Igår köpte jag oljefärg, duk, penslar och lite andra tillhörigheter. Det blev en dyr historia. Sen åkte vi ner och fikade, pratade om Amy Diamond, hårfrisörskor, Nässjös nerlagda strippklubb och tusen andra saker medan stora blöta flingor föll ute på gatan och våren kändes med ens väldigt avlägsen.
Idag var vi i Jönköping, tittade på konstig konst, fin konst, ful konst och charmig konst. Jag köpte tändstickor på tändsticksfabriken och åt tomatpizza på Matfabriken.


Mysiga Matfabriken med stickade strumpor till pelarna, virkade ytterfodral till krukorna, kuddar, inredningsböcker udda stolar och trevlig personal.

Det snöade Massor på vägen hem


När vi kom tillbaka var det vissångare i aulan från Nordens Folkhögskola(?). Så himla duktiga


Huvudbry

Har tänkt på stadsmotiv till och från under dagen... Undrar hur det ska gå med den där inlämningsuppgiften egentligen... Hur som helst, titta vad jag stötte på när jag googlade runt lite idag:


Jag dör lite, så himla häftigt!! Där ska jag bosätta mig någon gång i framtiden (om än bara på hotellet). Det var tydligen några tyska arkitekter som vunnit en tävling med detta bidrag 2006. Men sen kom ju krisen så det kanske är därför det inte byggts än.
Annars står tankeverksamheten rätt stilla vilket den inte borde göra. Jag vill komma på massa bra saker så att jag kan vraka och välja bland alla superidéer som inte dyker upp.


solkatter i mars

Så blev det plötsligt mars och emma fick lite panik inför den kommande framtiden. Börjar mitt nya liv med att byta smör, bädda in rena lakan i sängen och trycka in vintertäcket i garderoben. Dammsuga rummet, spräcka sina grå jeans, städa handfatet, raka sig under armarna, äta upp den två (tre??) månader gamla matlådan från frysen (Jag kände mig oerhört effektiv tills jag kollade på klockan och såg att den redan är 16:29...) och skriva ner all nödvändig fakta inför arkitektprovet. I år söker jag, på riktigt och helhjärtat. Fast jag får smått panik när jag tänker på vad det skulle innebära att komma in. Om det inte går vägen spenderar jag nog ett år till här i nässjö bland smålänningar, lera och folkskoleelever.

Solen tittar in genom mitt fönster, små solkatter dansar från dörrhandtaget ut i rummet.


RSS 2.0